BactiSafe för badtunnor

UV Baserat reningsverk för din badtunna! BactiSafe Compact UVC

Bakterifritt med UV-C

För att göra vattenbehandlingen ännu effektivare och minska behovet av kemikalier är vår UV-C vattenrenare ett utmärkt val. Den ansluts efter filtret och består av ett rör där en viss mängd vatten passererar igenom på en viss tid. Inuti röret finns en ljuskälla som avger elektromagnetisk strålning (UV-strålning) som har en kortare våglängd än det synliga ljusets. Våglängderna indelas i tre olika skalor; UV-A lång (320-400 nm), UV-B medium (280-320 nm), UV-C kort (100-320 nm). Vid 253,7 nanometer (UV-C ) tränger ljuset igenom cellväggarna hos bakterier, virus och andra mikrorganismer som då förändrar dess DNA eller RNA om det är fråga om ett virus. Denna process inaktiverar cellerna så att dessa inte längre kan föröka sig och en sådan cell är i praktiken eliminerad. Metoden har länge använts inom bl.a. vatten- och matindustrin för att den är snabb, effektiv och ekonomisk.

Då de flesta bakterierna i vattnet som passerar lampan elimineras av UV-strålningen är en stor fördel att behovet av kemikalier kan minskas upp till 70%. Klor är ett ämne som vissa är allergiska mot och symptom kan då vara hud- och ögonirritation. Med BactiSafe UV-C minskas denna risk betydligt och kostnaderna för kemikalier hålls nere. Under processen avges inga ämnen eller annat som kan vara farligt för användaren.

UV-C lampans livslängd är ca. 6000 timmar eller 1-2 år beroende på hur mycket badet används. Lampan är 12W


Varför använda BactiSafe UV-C

 • Eliminerar bakterier och deras tillväxt
 • Minskar användning av kemikalier med upp till 70%
 • Ger inte upphov till hud- eller ögonirritationer
 • Bildar inga gaser eller motsvarande
 • Enkel att installera och underhålla
 • Ger ett renare, säkrare och fräschare badvatten
 • Helt ofarligt för användaren

5 enkla råd för skötsel av vattenhygienen om du har filtreringssystem

 1. Duscha alltid före du går i badet
 2. Använd bakteriedödande medel före och efter badandet
 3. Kontrollera och justera pH-värdet med jämna mellan
 4. Syresätt vattnet varje vecka
 5. Rengör filterpatronen ofta och ha tillräcklig filtreringstid

Så fungerar BactiSafe
Bilden illustrerar hur de ultravioletta strålarna från UV-lampan påverkar bakterier och liknande i det vatten som cirkulatiosnpumpen trycker igenom "steriliseringkammaren". Den flesta bakterierna elimineras på ett effektivt sätt och det minskar behovet av t.ex. kemikalieanvändning.

ReservdelarJag vill veta mera om BactiSafe

Beställ vårt nyhetsbrev

Genom att fylla i min e-postadress bekräftar jag att jag vill få SpaDealers nyhetsbrev. Samtidigt godkänner jag att SpaDealers behandlar min personliga information i enlighet med sin sekretesspolicy för att skicka mig marknadsföringsmaterial. Läs mera om dataskydd.