Material - Spadealers

Material för badtunnor


Materialvalet har gjort det möjligt att utveckla en tillverknings- och monteringsteknik där alla väsentliga arbetsmoment för en enkel montering är gjorda på förhand. Tillverkningen kan koncentreras på standardiserade delar i stora volymer och detta ger större konkurrensfördelar. Att montera produkterna på fabriken skulle binda stora resurser i form av arbetstid och lagringsutrymme. Det skulle också leda till längre leveranstider. Fraktkostnaden för en byggsats är också betydligt förmånligare än för en färdigt monterad produkt. Många gånger kan det också vara svårt att installera en monterad produkt på plats om utrymmet är begränsat eller terrängen svårforcerad. Då t.ex. badtunnan levereras i 7 lådor där den tyngsta väger 28 kg är varken plats eller terräng något problem.

Garanti mot läckage!

En badtunna gjord i värmebehandlad furu av specialkvalitet (som SpaDealers använder) är okänslig för torr väderlek då materialet redan vid monteringen är så torrt att det inte krymper mera. Det har ändå en liten svällkraft som tätar de små läckage som uppträder vid första användningen och vatten behöver därför inte hållas i badtunnan för att förhindra läckage. Skötseln blir mycket lättare och vattenhygienen bättre. Vikten för värmebehandlat material är också mycket mindre. Ingen kåda finns kvar och värmeisoleringsförmågan är 30% bättre.

Bilden nere till vänster visar sprickor när vanligt granmaterial torkar. Det är ganska lätt att föreställa sig vad som händer då detta fylls med vatten. Bilden nere till höger visar värmebehandlad som behåller samma täta struktur eftersom det är "dött" och är därför inte känsligt mot torka. Våra badtunnor håller tätt även i torr väderlek och vi rekommenderar inte att ha vatten i badtunnan bara för att den skall hålla tätt, då det kan orsaka allvarlig bakterietillväxt.


Ekologiskt rätt

Under värmebehandlingen används enbart ånga och hög värme vilket ger ett naturligt material som inte innehåller några miljöfarliga kemikalier. Färgen är brun rakt igenom. Nackdelen är högre pris men då alla fördelar beaktas är det nog överkomligt.

Läs mera om hur värmebehandlingen går till!Beställ vårt nyhetsbrev

Genom att fylla i min e-postadress bekräftar jag att jag vill få SpaDealers nyhetsbrev. Samtidigt godkänner jag att SpaDealers behandlar min personliga information i enlighet med sin sekretesspolicy för att skicka mig marknadsföringsmaterial. Läs mera om dataskydd.