Placering av badtunna eller spabad - Spadealers

UNDERLAG, PLACERINGSALTERNATIV FÖR BADTUNNAN OCH SPABADET

En badtunna eller spabad kan placeras var som helst utomhus - även i tätbebyggelse. Underlaget ska vara stabilt, antingen med hjälp av trästomme, gjuten platta eller packad grusbädd. Badet får inte placeras direkt på gräs.

Sten- eller gjutplatta

Trästomme


Stampat grus

Gräs

Exempel från kunder


Se ännu mera exempel här


Många vill bygga in sitt bad i terassen.

Du kan sätta badet på terrassen eller sänka nera det. Om du vill sänka ner badet, planera det så att det blir bekvämt att stiga ner i badet och komma upp. Badets kant bör då placeras mellan 30 - 40 cm över terassen. Blir badet helt nedsänkt känns det som att stiga ner i en brunn och det bör vara räcke för att komma upp. Tänk också på att tömningsmöjligheter bör finnas då badet byggs in i terass eller liknande.

OBS! Om badet fälls in i t.ex. en terass skall konstruktionen göras så att det alltid finns fritt tillträde runt om vid eventuella serviceåtgärder så att servicelucka och yttre panel kunna tas bort utan problem.

Badtunna nedsänkt i terass. Här är det bekvämt att komma i och ur. Kaminen med anslutningsrör till badtunnan är placerad på utsidan av terassen.Isolerat utebad och tillhörande trappa integrerad med terassen.Det går även bra att placera badtunnan ovanpå terassen. Tack vare den anpassade trappan på bilden går det lätt att stiga i och ur.Att sänka ner badet i terassen har blivit populärt.Beställ vårt nyhetsbrev

Genom att fylla i min e-postadress bekräftar jag att jag vill få SpaDealers nyhetsbrev. Samtidigt godkänner jag att SpaDealers behandlar min personliga information i enlighet med sin sekretesspolicy för att skicka mig marknadsföringsmaterial. Läs mera om dataskydd.