Basic badtunna - Spadealers

Basic badtunnaSpaDealers tillverkar bl.a. badtunnor enligt rund, klassisk design. Standardmodellen Basic är en användarvänlig badtunna som kan "uppdateras" med olika tillbehör.

HT150 / HT180 Basic badtunna

Badtunna i värmebehandlad furu (LunaWood), med 6-8 st löstagbara bänkar.

HT150 Basic har en yttre diameter på 1530 mm och höjd 1000 mm. Följande ingår: 56 st stavar (2 extra), botten i 3 delar, 2 st rostfria spännband, 6 st säten (löstagbara), rostfria skruvar och monteringstillbehör.

HT180 Basic har en yttre diameter på 1800 mm och höjd 1000 mm. Följande ingår: 66 st stavar (2 extra), botten i 3 delar, 2 st rostfria spännband, 8 st säten (löstagbara), rostfria skruvar och monteringstillbehör.

Badtunnan rymmer cirka 1200 (HT150) eller 1800 (HT180) liter vatten som fylls i med till exempel en trädgårdsslang. Vattnet töms ut via ett avtappningssystem i botten, se sida nedanför. Badtunnan levereras främst som byggsats och kaminerna, som ansluts på utsidan av badtunnan, ingår som regel i olika paketlösningar, men säljs också separat. Obs! Till basmodellen HT150 ingår inte kamin eller anslutningsrör.

Fraktkostnaden för en byggsats är också betydligt förmånligare än för en färdigt monterad produkt. Många gånger kan det också vara svårt att installera en monterad produkt på plats om utrymmet är begränsat eller terrängen svårforcerad. Då t.ex. badtunnan levereras i 7 lådor där den tyngsta väger 28 kg är varken plats eller terräng något problem.

Obs! Produkterna kan också fås färdigt monterade.

LÖSTAGBARA SÄTEN

- en lika enkel som genial lösning!


Löstagbara säten
  • Lättare att hålla rent
  • Enkel montering

Av egen erfarenhet vet vi att det kan vara svårt att hålla rent under säten som inte går att ta bort. Därför har vi utvecklat en egen konstruktion som möjliggör detta. En annan stor fördel är att det blivit mycket lättare att själv montera sin egen badtunna. Tidigare var detta en tidskrävande procedur. Nu monteras underlaget och sätena på mindre än 30 minuter. Varje underlag består av 2 st färdigt anpassade "ben" och en sammanfogningsdel. För att hålla sätena på plats och möjliggöra att dessa lätt kan tas bort finns också en säteshållare i rostfritt material som kan öppnas och stängas efter behov. Konstruktionen är mönsterskyddad.

Finns också med diameter 180 cm, 8 bänkar, vattenmängd 1800 liter.
Montering

Monteringsanvisningarna följer samma höga kvalitet som resten. Den animerade anvisningen på DVD ger en mycket detaljerad och lättförståerlig sammanfattnning av det enkla monteringsförfarandet.

Montering, printbar version
Animerad montering

Rengöring av badtunna

Efter att vattnet använts i en badtunna så töms det ut. SpaDealers badtunnor har en avtappningsanordning i det undre röret där vattnet rinner ut. Badtunnan sköljs sedan ur med rent friskt vatten. Har vattnet stått i länge bör den också skrubbas med t.ex. tallsåpa. Kom också ihåg att rengöra under bänkar. Om du har en vedkamin från SpaDealers så skall den alltid tömmas på vatten genom att öppna den svarta avtappningspluggen. Gaskaminen är självtömmande och vattnet rinner då ut via det nedre röret.

Vattenhygien är viktigt!


VINTERBRUK

Om det finns frysrisk så skall värmaren tömmas på vatten efter användning. Självcirkulationen upphör då värmaren stängs av och den lilla mängd vatten som finns i kaminen kan lätt frysa och orsaka att värmeväxlaren går sönder. Om vatten lämnas kvar i tunnan måste värmerören förses med avstängnings- och tömningsmöjligheter som gör det möjligt att tömma kaminen. Beroende på hur detta ordnas kan det bli nödvändigt att isolera anslutningsrören och ventilerna till badtunnan.

Tömningspropp


En Basic badtunna är lätt att bygga själv

Enkel och snabb montering. Alla ingående delar är förbearbetade. Det enda du behöver är en gummihammare, skruvdragare, skiftnyckel eller liknande.

Klicka här för att se en video på hur montering går till


NÅGRA TILLVALSMÖJLIGHETER
Basic med sarg DTH150 / DTH180Standardtrappa DT150 / DT180Specialtrappa DT150S / DT180S2-delat lock i värmeträ DTL150 / DTL180Isolerat lock DTLE150 / DTLE180Lock i filmfaner DTLF150 / DTLF180UPPVÄRMNINGSMÖJLIGHETER


Vilpra Wood vedkamin!


Beställ vårt nyhetsbrev

Genom att fylla i min e-postadress bekräftar jag att jag vill få SpaDealers nyhetsbrev. Samtidigt godkänner jag att SpaDealers behandlar min personliga information i enlighet med sin sekretesspolicy för att skicka mig marknadsföringsmaterial. Läs mera om dataskydd.