Så här är SpaDealers badtunnor isolerade

Så här bygger vi vår badtunna i plast!

Konstruktionen för en badtunna eller utomhusspa i plast kan variera mycket mellan olika fabrikat.

En viktig sak är stabiliteten eftersom tyngden och vattentrycket är stort då den är fylld med vatten och i användning. Det som då spelar stor roll är tjockleken på materialet och hur styv själva konstruktionen är. Vägg- och bottentjocklek för SpaDealers tunnor i polyetenplast är 6-8 mm. Det gör stor skillnad för stabiliteten jämfört med fabrikat där tjockleken är 4 mm. Eftersom tillverkningspriset till stor del består av råmaterialets vikt har en lättare produkt lägre inköpspris vilket är skälet till att spara på materialet.

För att ytterligare öka stabiliteten använder vi en stabil stödram där själva tunnan är ”förankrad”. Dessa viktiga faktorer gör att SpaDealers troligen har marknadens stabilaste tunnor i plast. Ett enkelt sätt att kolla en produkts stabilitet är att ta tag i kanten med båda händerna och trycka fram och tillbaka. En produkt med tunt material kommer då att svikta.

Det finns också olika sätt att isolera. Både vad gäller själva konstruktionen och isoleringsmaterialet. För en effektiv ”helsiolering” krävs att botten och sida har isolering av material med tillräckligt bra isoleringsvärde. Det räcker inte med att enbart ha isolering under sätena. Detta är främst till för att inte sätet skall sjunka ihop av belastningen under användning. Dessutom behövs ett isolerat lock. Sedan skall man inte glömma att skydda utrustning på utsidan som t.ex. kaminer och filtrering. SpaDealers är också experter på detta! Se exempel här!

Bilden här visar hur vi bygger våra badtunnor i plast. Inga kompromisser duger för att bygga marknadens stabilaste produkt.

  1. Tjockt plastmaterial 6-8 mm
  2. Stabil stödram av 18 mm vattenfast faner
  3. Yttre panel i värmebehandlad furu
  4. Isolerad botten 50 mm hård isolering ingår för isolerad modell
  5. För isolerad modell ingår formad 40 mm väggisolering
  6. LED belysning finns som tillbehör
  7. Bubbelsystem är standard för TopSpa XS, finns som tillbehör för andra modeller
  8. Fördjupningar i materialet ger styvare konstruktion
  9. Isolerat lock finns som tillbehör, ingår som standard till TopSpa XS

Beställ vårt nyhetsbrev

Genom att fylla i min e-postadress bekräftar jag att jag vill få SpaDealers nyhetsbrev. Samtidigt godkänner jag att SpaDealers behandlar min personliga information i enlighet med sin sekretesspolicy för att skicka mig marknadsföringsmaterial. Läs mera om dataskydd.